HOTSTONE-MASSAGE

Sinds de mens op aarde is worden stenen al toegepast voor gereedschap en hulpmiddelen. Zo dienden ze vroeger ook als verwarming van de slaapplaats bij koude nachten. Men legde ze eerst in het vuur waarna ze onder de deken van huiden of bladeren geschoven werden.

Over de hele wereld gebruikte men warme stenen voor diverse doeleinden. De Grieken en Romeinen masseerden ermee in badhuizen vanwege de heilzame werking bij spierpijn en kwetsuren. Ook in de Oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming van ziekten en aandoeningen. De Inca’s en Indianen en vele andere culturen gebruikten warme stenen. Door combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) kan men dieper in het spierweefsel doordringen. Dit maakt de massage effectiever. Een Hotstone massage draagt daarom bij aan zelfherstel van het lichaam. Het helpt afvalstoffen af te voeren en het lichaam te ontgiften, stimuleert de organen en kan hiermee het lichaam meer in balans brengen.

De Hotstone stenen worden verwarmd in een Heather op een temperatuur tussen de 40 en 50 graden. Het is heel belangrijk om gedurende de massage met de klant te communiceren over hoe de temperatuur ervaren wordt. Te warme stenen kunnen worden afgekoeld middels een bak koud water.

 Een Hotstone massage is geschikt voor de cliënten met:

  • spanningen
  • stress (niet bij burn-out)
  • spierproblemen ( niet chronisch)
  • gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose (mits niet ontstoken)
  • slechte doorbloeding

Maar “natuurlijk” bovenal voor de mensen die eens lekker willen genieten van de weldaad van een Hotstone massage.